Mainos
Mainos

Rata moittii Sampo Pankin asiakastiedottamista

Sampo Pankin asiakasviestintä saa moitteita pankkeja valvovalta Rahoitustarkastukselta. Pankin olisi Ratan mielestä pitänyt tiedottaa asiakkailleen enemmän uuteen tietojärjestelmäänsä liittyneistä ongelmista.

- Tiedotusvastuu ongelmista kuuluu pankille. Siinä Sampo Pankki olisi voinut olla aktiivisempi. Jos pankki ei tiedota asiakkailleen kunnolla, se toimii huonosti, sanoo pankkitarkastaja Markku Koponen.

Rata vaatii, että pankki korjaa jokaisen häiriön mahdollisimman nopeasti.

Sampo Pankin viestintäjohtaja Hannu Vuola toteaa, että tiedottaminen on ollut haastavaa, koska tilanteet ovat muuttuneet jatkuvasti. Vuolan mukaan joillakin asiakkailla on yhä ongelmia verkkopankin kanssa. Myös yritysten maksuliikenne viivästelee.

Suomalaiset vaihtavat pankkia järkisyistä

Suurin osa suomalaisista tahtoo pitkän pankkisuhteen, mutta kiinnostus pankinvaihtoon on lisääntynyt. Tapiola Pankin teettämän kyselyn mukaan lähes puolet suomalaisista on kiinnostunut vaihtamaan pankkia.

Sampo Pankin tietojärjestelmämurheet ovat kilpailijoiden mukaan saaneet sadat harkitsemaan lähtöä. Muun muassa Nordea, Osuuspankit ja Tapiola Pankki ovat kertoneet, että asiakaskyselyjä on tullut normaalia enemmän. Sampo Pankin viestintäjohtaja Hannu Vuola sanoo, että joitakin asiakkaita on menetetty.

- Sadat voivat olla realismia, mutta toisaalta samaan aikaan on ollut uusasiakashankintaa. On turha lähteä veikkaamaan lukuja.

Suomalaiset ovat Tapiolan tuloksista huolimatta perinteisesti pankkiuskollista kansaa. Viimevuotinen tutkimus kertoo, että vain muutama prosentti suomalaisista vaihtoi pääasiallista pankkiaan vuoden aikana. Kyselyn mukaan suomalaiset ovat valmiita katkaisemaan asiakassuhteensa etenkin järkisyistä. Uusi pankki kiinnostaa, jos se tarjoaa parempia korkoja tai edullisempia palvelumaksuja. Vaikeimpana pidettiin lainojen siirtoa.

Tapiola Pankki teetti tutkimuksen Research International Finlandilla. Kyselyyn vastasi reilu tuhat suomalaista kahden viime viikon aikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme