Mainos
Mainos

Rata: Ylivelkaantumista varottava

Rahoitustarkastus on huolissaan varsinkin nuorten perheiden kasvavasta velkataakasta. Pankitkaan eivät ota tarpeeksi riskejä huomioon.

Rahoitustarkastuksen uusi johtaja Anneli Tuominen varoittelee suomalaisia liian suurista velkamääristä. Väli-Suomen sanomalehtien haastattelema Tuominen toivoisi suomalaisten opettelevan oman talouden hallintaa.

-Tuntuu että kaikki luotonottajat eivät sisäistä kunnolla, mitä koronnousu vaikkapa parilla yksiköllä tarkoittaa, Tuominen sanoo lehtien haastattelussa.

Rata on ollut huolissaan siitä, että nuoret perheet vaarantavat taloutensa pitkillä ja suurilla asuntolainoilla. Ratan mukaan neljäsosa asuntovelallisista ei ole varautunut lainan koron nousuun.

Tuomisen mukaan Ratassa on havaittu, että pankit eivät aina huomioi tarpeeksi asiakkaan riskejä, vaan keskittyvät lainan vakuuteen. Hän myöntää kuitenkin, että pankkien luottotappiot eivät ole kasvaneet. Joillakin pankeilla maksuhäiriöt kuitenkin lisääntyivät Ratan havaintojen mukaan loppuvuodesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme