Mainos
Mainos

Ratahallintokeskus kampanjoi tasoristeysonnettomuuksien vähentämiseksi

Kampanjan tarkoitus on kiinnittää ihmisten huomio tasoristeysten vaarallisuuteen. Valtion rataverkolla on yhä 3800 vartioimatonta tasoristeystä.

Ratahallintokeskus suunnittelee tiedotuskampanjaa tasoristeysonnettomuuksien vähentämiseksi. Kampanjan tarkoitus on herättää ihmiset ymmärtämään tasoristeyksen vaarallisuus.

Vuosittain tasoristeystöihin käytetään noin 10 miljoonaa euroa, joilla saadaan noin 50 tasoristeystä poistettua. Valtion rataverkolla on yhä noin 3800 vartioimatonta tasoristeystä, mutta rahat eivät riitä niiden nopeaan poistamiseen.

- Tasoristeysturvallisuudessa on ensisijaisesti kysymys ihmisten asenteisiin vaikuttamisesta. Tasoristeys on aina vaaran merkki: juna on hiljainen ja sen saapumista ei voi ennakoida. Näin ollen ainoastaan pysähtyminen tasoristeykseen ja tarkkaavaisuus ovat turvallisia vaihtoehtoja, kertoo Ratahallintokeskuksen turvallisuuspäällikkö Ilkka Saari.

Huovinen: Poistamisvauhti liian hidasta

Eduskunnan budjettiesityksessä tänään sekä hallituspuolueiden että opposition huolena olivat viimeaikaiset tasoristeysonnettomuudet. SDP:n Harry Wallin laskeskeli, että nykyvauhdilla jäljellä olevien tasoristeysten poistaminen kestää 45 vuotta.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen myönsi tasoristeysten poistamisvauhdin liian hitaaksi. Jarruna on ministerin mukaan ollut rahoituskehys, kun tasoristeysten poistamisen lisäksi on kehitettävä myös raiteita. Kyse on hänen mukaansa erittäin isosta ja kalliista asiasta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme