Mainos
Mainos

Ratalaki yllätti kelkkailijat

Ratalain uudistus tuli maastossa liikkujille täytenä yllätyksenä. Junaratojen ylityskielto haittaa myös rajavartiolaitoksen liikkumista.

Vuoden alussa voimaan tullut ratalaki on yllättänyt moottorikelkkailijat. Uusi laki kieltää junaratojen ylitykset monilla kelkkailureiteillä.

Tasoristeysten ylitykset kelkkareiteillä ovat hyvin yleisiä. Ratalaki kieltää ylitykset maastoajoneuvoilla ellei ratahallintokeskus anna erillistä lupaa.

Syynä on pelko kiskojen vaurioitumisesta. Ratahallintokeskuksen mukaan moottorikelkan suksen pohjassa oleva metalli raapii kiskoon jälkiä ja aiheuttaa vaurioita. Radan ylityksiin myönnetään lupia vain sellaisissa tasoristeyksissä, joissa puusilta on kiskoja ylempänä estämässä naarmutusvaurioita.

Ratalain uudistus tuli maastossa liikkujille täytenä yllätyksenä. Laista pyydettiin viitisenkymmentä lausuntoa, mutta ei esimerkiksi rajavartiolaitokselta tai kelkkailukerhoilta.

Yllättävä kielto haittaa myös hiihtolatujen huoltoa ja rajavartioston liikkumista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot