Mainos
Mainos

Ratan kysely: Suomesta tietoja terroristiyhteyksistä

Yleisradion radiouutisten saamien tietojen mukaan Rahoitustarkastuksen tekemässä selvityksessä jostain suomalaisesta rahalaitoksesta on löydetty tietoa henkilöstä tai yhteisöstä, jolla epäillään olevan yhteyttä Yhdysvalloissa tapahtuneisiin terrori-iskuihin.

Ylen tietojen mukaan epäilyttäviä havaintoja olisi löytynyt kyselyssä, jonka Rata lähetti valvonnassaan oleville rahoituslaitoksille tämän kuun alussa. Rata sai vastaukset kyselyyn määräaikaan mennessä viime perjantaina.

Sen enempää Rahoitustarkastus kuin keskusrikospoliisin rahanpesuyksikön päällikkö Anders Cederberg eivät halunneet tänään kommentoida STT:lle radiouutisten tietoja. Suurimmista pankkiryhmistä Sammolla ja Nordealla ei ollut illalla tietoa siitä, että niiden yksiköissä olisi paljastunut mitään epäilyttävää. Toisaalta Nordeasta kerrottiin pankkien sopineen jo aiemmin Rahoitustarkastuksen kanssa, että se hoitaa tarvittaessa asiaan liittyvän tiedotuksen.

Pankinjohtaja Heikki Vitie Osuuspankkiryhmästä taas kertoi, ettei heiltä ole löytynyt Ratan kyselyssä epäilyttäviä tietoja. Ratan valvottavilleen jakamalla listalla oli tiedot noin 370 henkilöstä. Lista julkaistiin myös Ratan Internet-sivuilla, mutta poistettiin sieltä seuraavana päivänä.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot