Mainos
Mainos

Ratatyöt katkovat junayhteyksiä kesällä

Ratatyöt aiheuttavat kesällä katkoksia junaliikenteeseen eri puolilla maata. Jämsänkosken ja Jyväskylän väliseen liikenteeseen tulee kuukauden tauko, jonka aikana VR korvaa junavuorot linja-autoilla.

Katko alkaa 5. toukokuuta. Sen aikana myös osa Jyväskylän ja Pieksämäen sekä Kuopion välillä liikennöivistä junavuoroista ajetaan busseilla tai takseilla. Lisäksi kaksi kiskobussivuoroa Tampereen ja Haapamäen korvataan muilla kulkuneuvoilla.

Poikkeusjärjestelyjen vuoksi matka-ajat pidentyvät. Jatkoyhteydet Tampereella ja Pieksämäellä voivat poiketa normaaleista. Henkilöliikenne palautuu normaaliksi kesäkuun alussa ja tavaraliikenne heinäkuussa.

Mittavia ratatöitä tehdään myös Tornion ja Kolarin, Lahden ja Luumäen sekä Seinäjoen ja Oulun välillä. Seinäjoen ja Kokkolan välisiä junavuoroja joudutaan ratatöiden vuoksi korvaamaan linja-autoilla kesäkuun alusta syyskuun loppuun saakka.

Ratahallintokeskuksen mukaan suurin osa kesän ratatöistä on kiskojen, ratapölkkyjen ja ratojen tukirakenteiden uusimista. Jämsänkosken ja Jyväskylän välillä kunnostetaan myös tunneleita ja kallioleikkauksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme