Mainos
Mainos

Rataverkon korjaustyöt vaarassa

Rautatieläistenliiton Osasto n:o 73 on antanut varoituksen kahden viikon päästä alkavasta mielenilmauksesta.

Rautatieläistenliiton sähkökunnossapidon henkilökunta järjestää viisipäiväisen mielenilmauksen 12.-17.5.

Mielenilmaus ajoittuu keskiviikkoiltapäivästä maanantaiaamuun. Osasto 73:en työntekijät poistuvat täksi ajaksi työpaikoiltaan.

Mielenilmauksen aikana kaikki rataverkkoa koskevat korjaustyöt lakkaavat.

- Esimerkiksi meidän osaston asentajat korjaavat sähköratavauriota Helsingissä tällä hetkellä. Jos mielenilmauksen aikana menisi jotain rikki, ei olisi ketään niitä korjaamassa - paitsi mitä nyt voi tehdä esimiesvoimin, sanoo Rautatieläisten liiton osasto 73:n puheenjohtaja Antti Ahonen.

Käyttökeskushenkilökunta pysyy töissä, eli hätätapaukset saadaan hoidettua.

- Jos esimerkiksi jokin sähkölanka tulee alas, sähköt saadaan poikki, Ahonen sanoo.

Mielenilmaus johtuu VR Radan toiminnasta muun muassa osaston 73:en jäseniä kohtaan. Osaston mielestä töiden uudelleen järjestelyistä aiheutuneet vaikutukset on jätetty käsittelemättä henkilökunnan kanssa. Lisäksi työnantajan toiminta Etelä-Suomessa luottamushenkilöitä kohtaan on ollut törkeää.

"Matkustajaturvallisuus vaarantunut"

Mielenilmaisu kohdistuu myös VR-Radan toimintatapaan. VR-Rata on osaston mukaan vähentänyt ammattitaitoisen henkilöstön käyttöä vaativissa ohjaus- ja turvalaitetehtävissä.

Tämä on osaston mielestä johtanut matkustajaturvallisuuden mahdolliseen vaarantumiseen.

Puheenjohtaja Ahonen korostaa, että mielenilmaus ei liity mitenkään meneillä oleviin sopimusneuvotteluihin.

- Tässä ei puututa työehtosopimuksen alaisiin asioihin. Mielestämme tämä on laillinen mielenilmauslakko, vaikka työehtosopimuksissa päästäisiinkin sopuun.

Mielenilmaus koskee VR-Radan noin 300:aa sahkökunnossapitotyöntekijää koko maassa.

Ahonen toivoo, ettei mielenilmaukseen tarvitsisi ryhtyä.

- Työnantajan pitäisi purkaa mielestämme aiheettomat varoitukset tiettyjä työntekijöitä kohtaan ja neuvotella komennuspelisäännöistä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot