Mainos
Mainos

Ratikat ja metrot uhkaavat tukilakolla

Raitiovaunut ja metrot uhkaavat pysähtyä Helsingissä perjantaina vuorokaudeksi, kun niiden kuljettajat järjestävät päivän mittaisen työnseisauksen. Ratikat ja metrot pysähtyisivät aamuneljältä ja kulkisivat seuraavan kerran lauantaiaamuna kello neljän jälkeen.

Työnseisauksella tuetaan Helsingin Bussiliikenne -yhtiön kunta-alan järjestöihin järjestäytyneen henkilöstön työtaistelua. Helsingin Bussiliikenteessä on kiistelty jo pitkään siitä, mitä työehtosopimusta yhtiössä noudatetaan, ja neuvottelut tästä jatkuvat tänään. Torstaina yhtiössä uhkaa alkaa kaksipäiväinen lakko, joka vaikeuttaisi huomattavasti bussiliikennettä pääkaupunkiseudulla.

Ratikka- ja metrokuskien työnseisaus perutaan, mikäli näissä bussilakon neuvotteluissa edistytään.

Kuljettajia edustavan Helsingin yhteisjärjestö JHL:n puheenjohtaja Tapio Havasto sanoi, että toteutuessaan kuskien työnseisaus pysäyttäisi raitiovaunu- ja metroliikenteen päiväksi käytännössä kokonaan: kuljettajista yli 90 prosenttia on Havaston mukaan JHL:n tai Jytyn jäseniä. Havasto arvosteli voimakkaasti Helsingin Bussiliikennettä siitä, että yksipuolinen päätös vaihtaa sopimusalaa ei ole normaalia suomalaista työmarkkinakulttuuria.

JHL ja Jyty ovat ilmoittaneet myös toisesta työtaistelusta, joka alkaa torstaina 3.6. ja jatkuu kaksi vuorokautta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot