Mainos
Mainos

Ratista kärähdetään kesällä entistä useammin

Suomessa tuomitaan yli 20 000 rattijuopumukseen syyllistynyttä joka vuosi. Hälyyttävintä on se, että törkeät rattijuopumukset ovat yhä yleisempiä. Uutena ilmiönä on ns. vähän maistelleiden osuus joka yleistyy varsinkin näin kesäaikaan.

Kesäinen lämpö ja yleisötapahtumat lisäävät rattijuopumusten määrä selvästi talveen verrattuna. - Kesä ja talviaika poikkeaa sikäli, että rattijuopumus kesäkuukauisina kesä-syyskuussa on sikäli negatiivinen piirre, että yli 40% koko vuoden rattijuopumuksista tulee kesäkkausina. Toisaalta tämä on sikäli ikävä piirre että rattijuopumus näkyy myös onnettomuustilastoissa kesäkuukausina vahvasti, ylikomisario Jarmo Rintanen Liikkuvasta poliisista kertoo.

Miehet tarttuvat kännissä rattiin yleisemmin kuin naiset. Huolestuttavinta on se että törkeiden rattijuopumusten määrä kohoaa rajusti. Myös ns. maistelleiden osuus kesäliikenteessä lisääntyy selvästi.

- Valvonnalla me voimme poistaa rattjuoppotapauksista osan, mutta ihminen itse ratkaisee sen, että meneekö liikenteeseen. Tämä meidän pitäisi saada omassa asennoitumisessa selville, Rintanen korostaa.

Kesällä valvonnan tekee hankalaksi se, että poliiisipartioiden määrä lomakautena on rajallinen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 10.08.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme