Mainos
Mainos

Ratkesiko puheenjohtajakisa jo? Ryhmänjohtaja Orpo julkisti kantansa

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo ilmoittautui tänään Jan Vapaavuoren kannattajaksi kokoomuksen puheenjohtajakisassa.

– Miksi päädyin Janneen, niin siihen ennen kaikkea vaikutti se, että olen tehnyt Jannen kanssa vuosia töitä. Olin varapuheenjohtaja pari vuotta. Sillä kokemuksella mikä minulla on, tulin siihen tulokseen, että hän on paras kokoomuksen puheenjohtajaksi, perusteli Orpo päätöstään MTV:n uutisille.

– En ryhmänjohtajana halunnut kertoa valinnastani aiemmin. Periatteeni on kuitenkin ottaa asioihin kantaa, eikä toimia sammutetuin lyhdyin. Siksi nyt puoluekokouksessa kerroin valintani, kertoi Orpo

Kokouspaikalla arvioitiin, että Orpon tuki saattaa olla ratkaiseva kokoomuksen tasaväkisessä puheenjohtajakisassa. Orpo itse arvoi, että puheenjohtajavalinnasta tulee joka tapauksessa tiukka. 

– Jännä nähdä kuka sieltä ensimmäsenä maaliin tulee. Mutta kuten sanottu - kuka tahansa voittaa, niin kokoomus voittaa, tuumi Orpo.

Kokoomuksen uusi puheenjohtaja ja tuleva pääministeri valitaan huomenna puolenpäivän maissa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme