Mainos
Mainos

Rattijuopon surmaaman tytön isä luovutti kansalaisaloitteen

Kansalaisaloite rattijuopumustuomioiden tiukentamisesta jätettiin perjantaina eduskunnalle. Aloite keräsi yli 62000 allekirjoitusta.

Aloitteen laati lapinlahtelainen Jorma Sonninen, jonka 11-vuotias tytär kuoli ja 16-vuotias tytär loukkaantui vakavasti rattijuopon aiheuttamassa onnettomuudessa 2012. Sonninen oli luovuttamassa aloitteen puhemies Eero Heinäluomalle.

– Toivon, että asiasta käydään hyvä lähetekeskustelu, ja mahdollisimman moni kansanedustaja ottaisi osaa. Toivon myös, että edustajilta löytyisi tahtotilaa tämän asian viemiseksi eteenpäin ja lain muuttamiseksi, Sonninen sanoo. Hän on itse ottamassa osaa aloitteen valiokuntakuulemiseen.

Aloitteessa ehdotetaan muun muassa, että rattijuoppojen aiheuttamat kuolemantapaukset katsotaan tapoiksi ja promillerajaa lasketaan. Aloite yritetään saada lähetekeskusteluun jo tällä kevätistuntokaudella.

STT:n keväällä puolueille tekemässä kyselyssä useimmat puolueet eivät innostuneet rattijuopumuksen rangaistusten tiukentamisesta lailla. Myöskään rattijuopumuksen promillerajan alentamiselle ei nähty perusteita.

  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme