Mainos
Mainos

Rattijuoppo jää usein kiinni ilmiannon ansiosta

Rattijuoppoja jää kiinni muutoinkin kuin poliisin ratsiassa. Epäiltyjä lainrikkojia lähetetään tarkempiin kokeisiin hyvin usein esimerkiksi ilmiantojen perusteella.

Keskusrikospoliisin mukaan rattijuopumuksia tulee esiin myös muiden rikosten ja pienempien liikennerikkomusten yhteydessä. Aivan tavatonta ei ole sekään, että rattijuoppo ilmoittaa itsestään ajamalla pitkät päällä tai ilman valoja.

Poliisi tutki vuoden alkupuoliskolla miltei 5000 verinäytettä, jotka oli otettu epäillyiltä rattijuopoilta. Tarkkuusalkometriin poliisi puhallutti yli 6000 asiakasta, mikä sekin käy todisteeksi oikeudessa.

Yhä useammin epäilty yrittää kiistää syyllisyytensä väittämällä, että hän on juonut alkoholia vasta ajon jälkeen. Väitteen todenperäisyyttä voidaan tutkia vertaamalla kahden verinäytteen tai puhalluskokeen tuloksia kertomukseen juoduista viinoista. Tällaisia tapauksia tuli poliisin selvitettäväksi 77 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme