Mainos
Mainos

Rattijuoppoja aiempaa enemmän kiinni tehovalvonnassa

Liikenteen tehovalvonnan yhteydessä kiinni jääneiden rattijuoppojen määrä kasvoi viime vuodesta.

Tänä vuonna poliisi puhallutti helluntaipäivänä päättyneellä valvontaviikolla reilua 81 000 kuljettajaa, joista rattijuopumusepäilyjä kertyi 408. Viime vuonna autoilijoita puhallutettiin yli 88 000, ja heissä rattijuopumuksesta epäiltyjä oli 361.

Turvavyötä käyttäneiden määrä lisääntyi viime vuodesta. Tänä vuonna ilman turvavyötä autoili 955 ihmistä, kun viime vuonna tapauksia oli 1380. Ajoneuvoja tarkastettiin hieman yli 47000, kun viime vuonna vastaava luku oli noin 4000 enemmän. Ylinopeuksia poliisin tietoon tuli noin 4380, kun viime vuonna niitä oli noin 4500.

Ajokortti otettiin liikennevalvontaviikon yhteydessä haltuun 314 kuljettajalta. Ilman ajo-oikeutta ratissa oli 204 kuljettajaa.

Liikennevalvontaviikon yhteydessä saatiin kiinni myös muihin kuin liikennerikoksiin syyllistyneiksi epäiltyjä. Valvontaviikolla poliisi sai kiinni 34 autovarkaudesta epäiltyä, lähes sata etsintäkuulutettua, 43 huumausainerikoksista epäiltyä ja noin 200 muista rikoksista epäiltyä.

Poliisin liikenteen tehovalvontaviikko 9.-15. toukokuuta oli osa poliisin valtakunnallista liikenneturvallisuustoimintasuunnitelmaa. Vastaavaa valvontaa oli samaan aikaan kaikissa Pohjoismaissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme