Mainos
Mainos

Rattijuoppoja kärysi juhannuksena kännykän ansiosta

Juhannuksen aikana jäi kiinni huima määrä maistissa ajaneita kuljettajia. Liikkuvan poliisin mukaan yhtenä syynä oli se, että ihmiset ilmoittavat rattijuopumusepäilyistä aiempaa herkemmin.

Ylikonstaapeli Veikko Matikainen kertoi, että esimerkiksi Keski-Suomessa rattijuoppoja jäi kiinni huomattava määrä kanssa-autoilijoiden ilmoitusten avulla.

– Kännykällä on helppo ilmoittaa ja tuntuu, että huoli omasta ja muiden turvallisuudesta tekee sen, että poikkeavasta ajotavasta ilmoitetaan nopeasti, kertoi juhannuksen paluuliikennettä Nelostiellä sunnuntaina valvonut Matikainen.

Tavallinen selitys poliisille on, että juominen loppui jo yöllä, vaikka promillet kertoisivat muuta.

– Liikkeellä on ollut kaksi-kolme päivää rankasti juhlineita, Matikainen kertoi.

Kokeneen ylikonstaapelin tuntuma on, että yhä useammin rattijuopumuksen taustalla on vakava alkoholiongelma.

Pääteillä ajettiin pienemmässä maistissa pidempiä matkoja.

Poliisin rekistereihin kertyi torstaista sunnuntai-iltaan lähes 340 epäiltyä rattijuopumusta. Ruorijuoppoja jäi kiinni 34. Määrät olivat hieman pienempiä kuin viime vuonna, mutta ne voivat vielä muuttua.

Esimerkiksi Tuusulassa Keski-Uudellamaalla poliisi ajoi takaa epäiltyä rattijuoppoa, joka kaahasi ylinopeutta, ajoi punaisia päin ja lähes törmäsi toiseen autoon.

Pohjois-Savossa Varkaudessa mökkeilevä perhe hieraisi silmiään juhannusaattona, kun ruorijuoppo hurautti kokon läpi mökin pihaan noin 20 metrin päähän rannasta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme