Mainos
Mainos

Rattijuoppojen kolareissa kuoli viime vuonna 80 henkeä

Neljännes viime vuonna kuolemaan johtaneista moottoriajoneuvo-onnettomuuksista oli rattijuoppojen aiheuttamia. Rattijuopumuksen vuoksi henkensä näissä turmissa menetti 80 ihmistä.

Liikennevahinkojen tutkijalautakunnat tutkivat viime vuonna 255 kuolemaan johtanutta moottoriajoneuvo-onnettomuutta. Ennakkotietojen mukaan turmista neljännes johtui rattijuopumuksesta. Tutkimuksessa oli mukana ainoastaan moottoriajoneuvoilla matkustaneita, ei siis jalankulkijoita eikä pyöräilijöitä.

Kuolemaan johtaneiden rattijuopumusonnettomuuksien huippu ajoittui kesään. Valtaosa onnettomuuksista oli ojaanajoja tai muita yhden auton kolareita. Puolet onnettomuuksista sattui yöllä, ja tyypillinen rattijuoppo oli nuori mies. Enemmän kuin joka kolmas rattijuopoista oli saanut aiemmin rangaistuksen rattijuopumuksesta. Keskimääräinen veren alkoholipitoisuus oli 1,8 promillea.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme