Mainos
Mainos

Rattijuoppojen määrä pysynyt ennallaan

Rattijuoppojen määrä on viime kymmenen vuoden aikana pysynyt ennallaan. Kevään valtakunnallisissa ratsioissa puhallutettiin lähes 60 000 kuljettajaa.

Seurantatutkimuksen mukaan rattijuoppojen määrä on pysynyt suunnilleen samana vuosina 1996-2005. Sen sijaan jonkin verran alkoholia maistelleiden, mutta sallitun määrän rajoissa pysyvien kuljettajien osuus on kasvanut.

Tänä keväänä maistelleiden osuus kuskeista oli esimerkiksi Uudellamaalla kaksinkertainen kevään 1996 lukuihin verrattuna.

Sisäministeriön poliisiosasto, Liikkuva poliisi, Helsingin yliopiston oikeuslääketieteellinen laitos ja Kansanterveyslaitos tekevät yhteistyössä seurantatutkimusta, jossa kuskeja puhallutetaan joka kevät ja syksy.

Tänä keväänä valtakunnallisissa ratsioissa puhallutettiin lähes 60 000 kuljettajaa. Alkoholia sallitun rajoissa nauttineita tavattiin lähes 400. Rattijuoppoja oli noin 80.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme