Mainos
Mainos

Rattijuoppous tappaa lähes 80 joka vuosi

Suomessa kuolee rattijuopumusturmissa joka vuosi keskimäärin 77 ihmistä ja loukkaantuu 900. Alkoholin rinnalla huumeet ja lääkkeet ovat liikenteessä suuri riski.

Poliisi muistuttaa, että vaikka lääkärien ja apteekin työntekijöiden onkin kerrottava lääkkeen vaikutuksista ajokykyyn, jokainen lääkkeitä käyttävä on itse vastuussa omasta ajokunnostaan.

Päihteiden käyttöä liikenteessä valvotaan ensi sunnuntaihin asti Suomen lisäksi liki kolmessakymmenessä muussa Euroopan maassa. Suomessa valvontaan osallistuvat liikkuva poliisi ja Helsingin poliisilaitos.

Poliisin ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tekemät ratsiatutkimukset osoittavat, että liikenteessä joka 800:nnen autoilijan veren alkoholipitoisuus ylittää 0,5 promillea.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot