Mainos
Mainos

Rattijuopumusrikokset lisääntyneet huolestuttavasti

Tehovalvonnassa kiinni 380 rattijuoppoa. Noin joka sadas puhallutettu oli rattijuoppo.

Rattijuopumusrikokset ovat lisääntyneet huolestuttavasti. Viime viikon valtakunnallinen poliisin tehovalvonta oli suunnattu erityisesti ajonopeuksien valvontaan. Tehovalvonnassa ylinopeudesta jäi kiinni noin 6200 kuljettajaa, rattijuoppoja paljastui 380.

- Selkeää kasvua on siellä rikosilmoitusten ja rattijuoppojen osalta, tämmöinen vakava piittaamattomuus eli kun ajokortti otetaan pois siellä tien päällä, niin ne luvut on huolestuttavasti nyt kasvussa taas jälleen, liikkuva poliisin Tampereen yksikön päällikkö ylikomisario Jari Näkki kertoo.

Viime viikon valvonnassa yli 300:lle kuljettajalle määrättiin väliaikainen ajokielto.

Tammi-huhtikuussa epäiltyjä rattijuoppoja oli noin 8 500, mikä on yli 800 enemmän kuin edellisenä vuonna.

Liikkuvan poliisin viime vuosien tilastot vahvistavat, että liikennekäyttäytyminen on muuttunut vaarallisemmaksi.

- Jos verrataan nyt tässä 2004:ää ja 2007:ää esimerkiksi meidän yksikön osalta, niin työpanos on suunnilleen samaa luokkaa ollut, niin siellä puhutaan rikosilmoituksistakin noin 14 prosentin kasvusta, rattijuoppoja hiukan vajaa 10 prosenttia enemmän kuin silloin kolme vuotta sitten.

Liikenneturvan tuoreen tutkimuksen mukaan liikenteessä pelkääminen on lisääntynyt 20 vuodessa. Eniten pelätään rattijuoppoja, myös hurjastelijoita pelätään aiempaa enemmän.

- Nämä tilastot kertovat siitä, että eivät ne pelot suinkaan ole aiheettomia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme