Mainos
Mainos

Rattijuopumusten määrä kasvoi

Viime vuonna rattijuopumuksia tuli ilmi 25 000. Törkeät rattijuopumukset lisääntyivät 6 ja muut 8 prosenttia, kertovat ennakkotiedot.

Poliisin tietoon tulleiden rattijuopumusten määrä oli viime vuonna suurempi kuin kertaakaan 1990-luvun alun jälkeen. Rattijuopumuksia tuli ilmi 25 000 eli 1700 tapausta toissavuotista enemmän.

Tilastokeskuksen poliisin rikostilastoja koskevien ennakkotietojen mukaan törkeät rattijuopumukset lisääntyivät 6 prosenttia ja muut 8 prosenttia.

Myös muunlaiset rötökset tieliikenteessä yleistyivät. Esimerkiksi ylinopeuksia rekisteröitiin 174 000 eli 8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Rikosten kokonaismäärä oli kasvussa. Joissain rikostyypeissä oli kuitenkin laskua. Esimerkiksi henkirikoksia oli 101 eli viidennes vähemmän kuin 2002. Määrä on vähentynyt jo 1970-luvun tasolle.

Huumerikosten määrä kasvoi jonkin verran ja oli nyt suunnilleen samalla tasolla kuin 2001. Törkeiden huumerikosten määrä pysyi edellisvuoden tasolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot