Mainos
Mainos

Räty jatkaa AKT:n johdossa

Timo Räty on valittu jatkamaan Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n puheenjohtajana vuosiksi 2010 - 2014 liiton edustajakokouksessa lauantaina Helsingissä. Räty on johtanut liittoa vuodesta 2001.

Uudeksi liittosihteeriksi valittiin AKT:n sopimussihteeri Arto Sorvali ja sihteeriksi Harri Pasanen.

AKT:n hallituksessa kävi iso sukupolvenvaihdos. Hallituksen 20 jäsenestä 11 on uusia. Myös valtuuston 40 jäsenestä peräti 30 on uusia.

AKT vastustaa jyrkästi pyrkimyksiä rajoittaa lakko-oikeuksia ja nostaa lakkosakkoja. Se toivoo ensi viikolla kokoontuvan Euroopan parlamentin pitävän voimassa edellisen parlamentin päätöksen omistajakuljettajien säilyttämisestä työaikadirektiivin piirissä. Omistajakuljettajien työaikalainsäädännön ulkopuolelle jättämisellä ei edustajakokouksen mukaan ole kestäviä perusteita..

AKT:n ja viiden muun kuljetusliiton yhdistymiselle näytettiin vihreää valoa. Uuden liiton on AKT:n mukaan oltava sisäisesti vahva ja pystyttävä jäsenten tehokkaampaan edunvalvontaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot