Mainos
Mainos

Räty pahoittelee kohukommenttejaan - kyseessä väärinkäsitys

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty pahoittelee Verkkouutisissa lapsivähennystä koskevaa lausuntoaan.

– Olen erittäin pahoillani huonosti asetetuista sanoistani. Tarkoitukseni ei ollut missään nimessä vähätellä kenenkään työtä tai toimeentuloa, Räty sanoo.

Ministerin mukaan lapsilisät on luotu tasaamaan lapsettomien ja lapsiperheiden kustannuseroja. Koska vähennys ei ole tulonjakoa vaan kustannuksia tasaava, Rädyn mielestä ei ole perusteltua kohdistaa huojennusta tiettyyn ryhmään.

– Lapsilisä on perinteisesti ollut perhekustannuksen tasaamista ja siten etuus, joka kuuluu kaikille lapsiperheille. Nyt esitetyssä mallissa ainoastaan kolmasosa kaikista lapsiperheistä saisi täyden lapsivähennyksen, vaikka kaikki lapsiperheet joutuvat lapsilisäleikkauksen kohteeksi. Se ei ole mielestäni oikein, tavallisia, vaikkapa opettajien tai insinöörien perheitä kohtaan, kertoo Räty Verkkouutisten haastattelussa.

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty sanoi eilen, että lapsilisäleikkauksen kaavailtu täysi verovähennys kohdentuu vain pieneen osaan suomalaisista vanhemmista.

SDP kirjoitti Twitter-tilillään aamulla, että Rädyn tarkoittama pieni ryhmä ihmisiä tarkoittaa Suomessa 500 000 henkilöä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme