Mainos
Mainos

Rauhanturvaajaksi haluavien määrä vähentynyt

Rauhanturvaajaksi hakeutuu yhä vähemmän suomalaisia. Hakijoiden määrä on pudonnut kolmannekseen kymmenen vuoden takaisesta, kertoo Keskisuomalainen.

-Hakijoiden määrä on laskenut tasaisesti muutamia satoja per vuosi, kertoo osastoupseeri, luutnantti Pasi Kaunisharju Porin prikaatista.

Viime vuonna hakijoita oli noin 1900.

Kaunisharju arvioi Keskisuomalaisessa vähenemisen syyksi kriisinhallintatehtävien palkkaustason laskun ja kiinnostavuuden suhteessa siviilipuolen tehtäviin. Toiseksi syyksi hän mainitsee autoverotuksen muutoksen, jonka takia auton hankkiminen palvelusaikana ei ole yhtä kannattavaa kuin aiemmin.

Hakijoiden väheneminen on Kaunisharjun mielestä huolestuttavaa, sillä toivottua laajaa pohjaa ei enää saavuteta. Toistaiseksi paikat on saatu täytettyä, mutta etenkin lääkäreistä on pulaa.

Naisten kiinnostus rauhanturvatehtäviin on romahtanut. Vuonna 2007 hakemuksia tuli alle sata, kun vielä vuonna 1997 hakijoita oli yli tuhat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme