Mainos
Mainos

Rauhanturvaajat palasivat tukikohtaansa Tshadissa

Suomalaiset ja ruotsalaiset rauhanturvaajat ovat päässeet kuulustelujen jälkeen vapaaksi Tshadissa. He pääsivät palaamaan illalla paikallispoliisin saattamina N'Djamenassa sijaitsevaan tukikohtaansa Camp Europaan.

Kriisinhallintaoperaatio Eurofin edustajat neuvottelivat rauhanturvaajien tilanteesta tshadilaisten viranomaisten kanssa aamupäivällä, ja tilanne laukesi.

Osasto lähti liikkeelle kello 13:n jälkeen Suomen aikaa ja on saapunut tukikohtaansa.

- Miehet ovat hyvässä kunnossa ja kaikki heidän varusteensa on tallella, kertoo everstiluutnantti Reima Helminen maavoimien esikunnasta.

Hän arvioi, etteivät paikallispoliisit tienneet Eurorin ja Tshadin valtion välisestä sopimuksesta, joka määrittelee maassa rauhanturvaamisen eli Eufor-joukon ja siihen kuuluvien yksittäisten rauhanturvaajien aseman.

Paikallinen poliisi otti eilen kiinni kaksi suomalaista ja kaksi ruotsalaista rauhanturvaajaa Tshadissa Moundoun kaupungissa, kun he olivat tiedustelemassa maastoa.

Moundou sijaitsee noin parisataa kilometriä maan pääkaupungista N'Djamenasta etelään.

Suomella on Tshadissa 60 rauhanturvaajaa.

(MTV3-STT)

Lue myös: (9.5.2008)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme