Mainos
Mainos

Rauhanturvaajia houkutellaan palkankorotuksilla

Rauhanturvatehtäviin halukkaiden määrä romahtanut. Puolustusministeriö on päättänyt tämän vuoksi päättänyt nostaa rauhanturvaajien päivärahoja ja palkkoja. Kun vielä 1990-luvun alussa rauhanturvaajaksi halusi yli 10 000, tänä vuonna hakijoita on ollut vain hieman yli tuhat.

Puolustusministeri Jyri Häkämies myöntää sekä kantahenkilökunnan että reserviläisten rekrytointiongelmat. Kantahenkilöstölle on jouduttu soittelemaan ja houkuttelemaan maailmalle.

- Varmasti osasyy on se, että on ollut hyvä työllisyystilanne ja myöskin se, että nämä rauhanturvaoperaatiot ovat kauempana ja ovat aika vaativia, Häkämies sanoo.

Vaativia paikkoja ovat erityisesti Tsad ja Afganistan.

Tämän vuoden vähäisestä hakijamäärästä jouduttiin vielä hylkäämään noin sata miestä, sen sijaan kaikki 43 naishakijaa täyttivät vaaditut hakuehdot.

Rekrytointiongelmien helpottamiseksi kriisinhallintaan osallistuvien palkkoja ja päivärahoja on päätetty korottaa reilusti. Tsadissa ja Afganistanissa palvelevat saavat ensi vuoden alusta päivärahan korotuksina noin 600 euroa kuukaudessa lisää. Kantahenkilökunta saa ensimmäisen kriisinhallintapalkan yhteydessä marraskuun alusta kahden viikon ylimääräisen palkan.

Puolustusministerin mukaan korotuksilla pyritään turvaamaan Suomen nykyiset kriisinhallintatehtävät eikä niillä varauduta tulevaisuuden mahdollisiin NATO-tarpeisiin.

- Kaiken kaikkiaan kysymys on siitä, mihin Suomi on sitoutunut, Häkämies sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme