Mainos
Mainos

Rauhanturvaajia tulitettiin tukikohdassaan Afganistanissa

Suomalaiset ja ruotsalaiset ja rauhanturvaajat ovat joutuneet tulituksen kohteeksi Afganistanissa.

Suomalaisten tukikohdan suuntaan Sar-e Pulin kaupungissa ammuttiin viime yönä käsiasein ja singoin. Kukaan ei loukkaantunut.

Komentajan sijainen Jukka Mustola Suomen kriisinhallintajoukoista kertoo, että isku tukikohtaa ja paikallista maakuntatoimistoa vastaan oli osa suurempaa hyökkäystä, jonka tarkoituksena oli estää rauhanturvajoukkojen pääsy varsinaisen kohteen avuksi.

- Se oli osa isompaa hyökkäystä mitä kapinalliset teki noin 500 metrin päässä olevaan vankilaan. Maakuntatoimistossa miehitettiin taisteluasemat ja tarkkailtiin tilannetta. Havaintoja ei kapinallisista saatu, koska oltiin tulen alla ja taistelu käytiin puolen kilometrin päässä.

Komentaja Mustolan mukaan tuleen vastataan, jos kosketus hyökkääjiin saadaan.

- Me vastaamme tulee itsepuolustukseksi eli silloin on oikeus vastata tuleen kun joudumme hyökkäyksen kohteeksi. Tässäkin tilanteessa olisi ollut oikeus vastata tuleen miehitetyistä asemista, jos olisimme saaneet kosketuksen hyökkääjiin.

Hyökkäyksessä vankilaa vastaan kuoli ainakin yksi afganistanilainen turvallisuusviranomainen ja useita haavoittui.

Tulitus kesti noin tunnin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme