Mainos
Mainos

Rauhanturvaajien etuihin helpotus

Rauhanturvaajille halutaan oikeus pitää niin kutsuttu muuttoautonsa Suomessa ulkomailla tapahtuvan palveluksensa aikana. Hallitus esittää huomenna eduskunnalle lainmuutosta, jossa autoa ei tarvitsisi säilyttää kriisialueella.

Rauhanturvatehtäviin lähtevien yhtenä houkuttimena on ollut hankkia verovapaa auto samaan tapaan kuin on mahdollista muillekin vähintään vuoden ulkomailla työskenteleville. Ongelmana on ollut kuitenkin auton säilytys, sillä auton on pitänyt olla ennen muuttoa takaisin Suomeen kuusi kuukautta muuttajan käytössä.

Lakialoitteen tehneen kansanedustaja Juha Hakolan (kok.) mukaan aloite syntyi auton säilytykseen liittyvien järjettömyyksien vuoksi.

- Palvelin 90-luvulla Libanonissa, missä satoja YK-miesten autoja pidettiin niin sanotulla motivaatiokentällä. Autoja käytiin puunaamassa ja pesemässä muutaman kuukauden välein ja sitten Suomessa aikanaan todettiin, että ne olivat olleet käytössä ulkomailla, Hakala kuvailee keinotekoista järjestelmää.

Hakola pitääkin tulevaa lakimuutosta lähinnä lain teknisenä korjauksena.

Menneinä vuosina suomalaisten rauhanturvaajien ostamia urheiluautoja on ihmetelty muun muassa Namibian erämaissa. Lainmuutoksen myötä auto voidaan pitää Suomessa, mutta sillä ei saa cruisailla kaupungilla lomien aikana ilman veroseuraamuksia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot