Mainos
Mainos

Rauhanturvaajien rankat operaatiot huolettavat presidenttiä

Presidentti Tarja Halonen on huolestunut suomalaisten rauhanturvaajien henkisestä hyvinvoinnista. Halonen ottaa asian esille Afganistanin-operaatiota käsittelevässä lehtihaastattelussa.

Halonen toteaa tänään ilmestyneessä Suomen Kuvalehdessä, että suomalaiset sotilaat on perinteisesti koulutettu taistelemaan toista sotilasta vastaan ja siviilin tuhoaminen, vaikka kyseessä olisi itsemurhapommittaja, on heille vaikeaa.

- Rikommeko jotain omassa ja sotilaidemme henkisessä rakenteessa, jos menemme liian koviin paikkoihin. Sovimmeko me tällaisiin tilanteisiin, joissa kuvio ei ole selvä, Halonen kysyy ja toteaa nostavansa tämän moraalisen kysymyksen esille ensimmäisen kerran.

Halonen myös toteaa, että alun perin Suomen piti Afganistanissa osallistua uuden demokraattisen maan rakentamiseen. Nyt tilanne on pahentunut ja Halosen mielestä maassa on sodan kaltaiset olosuhteet.

- Me emme ole sotaa käyvä osapuoli, mutta olemme joutuneet tällaiseen tilanteeseen, presidentti sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme