Mainos
Mainos

Rauhanturvalain höllentämiseen halua

Eduskunnassa löytyy valmiutta rauhanturvalain väljentämiseen, kertoo tuore kysely.

Nelosen uutisten kyselyn mukaan yli puolet eduskunnan ulkoasiain- ja puolustusvaliokuntien jäsenistä on valmis väljentämään rauhanturvalakia niin, että EU:n mandaatti riittäisi osallistumiseen kriisinhallintaoperaatioihin.

Nelosen uutiset kysyi kaikilta ulkoasiainvaliokunnassa tai puolustusvaliokunnassa istuvilta kansanedustajilta, pitäisikö EU:n mandaatin riittää Suomen osallistumiselle kriisinhallintaoperaatioihin.

Yhteensä edustajia on 32, joista 25 tavoitettiin. Tavoitetuista kantansa kertoi 23 edustajaa. Seitsemäntoista edustajaa vastasi myönteisesti, heistä 13 ilman ehtoja. Neljään vastaukseen lisättiin esimerkiksi rajaus, että pelkällä EU:n valtuutuksella lähdettäisiin liikkeelle vain poikkeustapauksissa. Viiden mielestä EU-mandaatti ei riitä.

(MTV3-STT)

Puolustusministeri Seppo Kääriäisen mukaan Suomen on vaikea kieltäytyä EU:n uusien taistelujoukkojen operaatioista nyt kun osallistumispäätös on tehty.

(Yhdeksän uutiset 22.11.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot