Mainos
Mainos

Rauhaton pikkujoulu työllisti viranomaisia

Helsingissä tarvittiin lisää ambulansseja.

Poliisi

Pikkujouluviikonloppu ei taaskaan ollut kaikille suomalaisille iloinen ja rentouttava tapahtuma. Sitä se ei ollut myöskään poliiseille tai pelastuslaitoksille. Helsingissä ensihoitotehtävät kasaantuivat viime yönä niin pahoin, että pelastuslaitoksen oli perustettava neljä ambulanssia lisää.

Eri puolilla maata sattui useita väkivallantekoja, joista vakavin tapahtui Haapajärvellä. Siellä 35-vuotias mies puukotettiin kuoliaaksi yksityisasunnossa varhain aamulla.

Ampumistapauksia oli useita. Vaarallisin tapahtui Perniössä aamuyöllä. Vuonna 1982 syntynyt nuorukainen sai päähänsä vakavat ampumavammat kaverinsa kunnostamasta jäljitelmäaseesta.

Helsingissä puolestaan sattui viikonloppuna kaksi ampumavälikohtausta, joissa haavoittui yhteensä kolme miestä. Yhtä ammuttiin Ruskeasuolla ja kahta Kaisaniemenkadulla. Pikkujouluviikonloppuna poliisilla teettivät töitä myös kotihälytykset ja muut keikat. Lisäksi joissakin ravintoloissa asiakkaat yltyivät liian riehakkaaseen menoon.

Merikarvialla ravintolan henkilökunta joutui jopa poistumaan oman turvallisuutensa vuoksi. Asiakkaat taltutettiin vasta kyynelkaasun avulla. Tulipaloissa kuoli viikonloppuna kaksi ihmistä, toinen Kouvolassa ja toinen Vihdissä.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme