Mainos
Mainos

Rauhoitettuja hanhia muuttomatkalla

Metsästäjäin Keskusjärjestö ja BirdLife Suomi kehottavat metsästäjiä valppauteen hanhia metsästäessään ja varmistumaan siitä, että kohteena varmuudella on luvallinen ja metsästettävä hanhilaji.

Muuttavia hanhia voidaan lähiviikkoina tavata ylilentävinä parvina tai pelloilla levähtävinä kaikkialla maassamme, kertoo BirdLife Suomi.

Sääolosuhteista riippuen hanhet voivat viipyä peltoaukeilla pitkäänkin odottamassa suotuisia tuulia muuttomatkalleen.

Metsästäjäin Keskusjärjestöja BirdLife Suomi kehottavat metsästäjiä valppauteen hanhia metsästäessään ja varmistumaan siitä, että kohteena varmuudella on luvallinen ja metsästettävä hanhilaji.

Tundrahanhea pienemmät tummat sepel- ja valkoposkihanhet ovat hyvissä olosuhteissa koon lisäksi erotettavissa metsästettävistä lajeista puvun tuntomerkkien perusteella. Sepelhanhi on typäkkä ja hyvin tumma lähes mustalta vaikuttava pienikokoinen hanhi.

Pitkäkaulaisemmalta näyttävä melko pienikokoinen harmaan ja mustanvalkeankirjava valkoposkihanhi taas erottuu kanadanhanhesta selvästi pienemmän kokonsa ja naaman suhteessa suuremman valkoisen läikän avulla. Sen kaula on musta ja pää on valkoinen mustaa päälakea lukuun ottamatta.

Lue lisää sivuilta: Birdlife Suomi

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme