Mainos
Mainos

Rauman kirjastossa tuhopoltto?

Rauman pääkirjasto vaurioitui yöllä tulipalossa. Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Tuli tuhosi vain pienen osan rakennuksesta, mutta savu on todennäköisesti vahingoittanut suurta määrää kirjoja. Palokunnan mukaan mitään luonnollista syttymissyytä ei ole löytynyt, joten paloa on syytä epäillä tahallaan sytytetyksi. Poliisi selvittää asiaa.

Palokunta sai hälytyksen noin neljältä yöllä. Palo saatiin rajattua pieneen siivousvälinevarastoon. Sammutustyö kesti noin tunnin, mutta tuuletusta ja savunpoistoa jatkettiin vielä aamulla. Paloa sammuttamassa oli 15 miestä.

Kirjoja kirjastossa on noin 16 miljoonan markan arvosta. Alustavien arvioiden mukaan savu on aiheuttanut ainakin useiden satojen tuhansien markkojen vahingot. Tarkka tieto vahinkojen suuruudesta saadaan vasta, kun kirjat on yksitellen käyty läpi.

Rauman kirjasto on rakennettu 1960-luvulla. Kaksikerroksinen rakennus on osittain tiiltä ja osittain puurakenteinen. Se sijaitsee kaupungin keskustassa muutamien satojen metrien päässä paloasemasta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme