Mainos
Mainos

Rauramo: Suomen asevientiä edistettävä

Kokoomuksen kansanedustaja Anssi Rauramon mukaan Suomen asevientiä pitäisi edistää eikä rajata vientimaita hatarin perustein. Rauramon mielestä suomalaisen aseviennin rajoittaminen vaarantaa alan työllisyyden, osaamisen ja kilpailukyvyn.

Rauramo on sitä mieltä, että aseteollisuuden kehittämisen kannalta välttämätön vientitoiminta ja kotimaisuus ovat tiiviissä yhteydessä keskenään.
-Korkeatasoisten suomalaisten puolustusvälinetuotteiden vientiä on perinteisesti rajoitettu. Nyt on kuitenkin aika ajanmukaistaa rajauspolitiikka sellaiselle tasolle, että perusperiaatteista tinkimättä vientiä voidaan nykyistä paremmin edistää, Rauramo sanoi Helsingissä.

-Viennin onnistuminen on hyvin tärkeä elementti puolustusvälineteollisuuden osaamisen ja työpaikkojen säilymisen kannalta, koska viennin tyrehtymisen myötä myös kotimaahan tuleva tuotanto joutuisi entistä suurempiin taloudellisiin vaikeuksiin. Potentiaalisia vientimaita ei pidä rajata pois hatarin perustein, Rauramo tähdentää.

Rauramo on eduskunnan valtiovarainvaliokunnan turvallisuus- ja puolustusjaoston puheenjohtaja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme