Mainos
Mainos

Rautakauppayhdistys: Spraymaalit valvottuun myyntiin

Suomen rautakauppayhdistys ry. suosittaa yhdistyksen jäsenyrityksille, että rauta- ja sisustustarvikekaupat siirtäisivät spraymaalit itsepalvelusta valvottuun myyntiin.

Tämä ei vaikeuta spraymaalien ostamista niiden asiakkaiden osalta, jotka hankkivat niitä oikeisiin käyttötarkoituksiin, mutta se ehkäisee huomattavasti hävikkiä sekä satunnaisostoja ja sitä kautta parantaa kaupunkikuvaa ja säästää kustannuksia, yhdistys painotti.

Spraymaaleilla tehdyt töherrykset julkisiin rakennuksiin, liikennevälineisiin ja muihin julkisiin pintoihin merkitsevät yksityisille kiinteistöjen omistajille, kunnille ja laitoksille vuosittain kymmenien miljoonien markkojen puhdistuskustannuksia, Suomen rautakauppayhdistys arvioi.

Kaupan keskusliitto pitää tärkeänä, että myös muut toimialayhdistykset, joiden jäsenyritykset myyvät spraymaaleja, antavat vastaavanlaisen suosituksen omille jäsenilleen. Kaupan keskusliiton toimitusjohtaja Guy Wires kertoi keskiviikkona, että jo nyt eräät liikkeet ovat siirtyneet valvottuun myyntiin eikä siitä ole havaittu olevan haittaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme