Mainos
Mainos

Rautakirja kiistää syytökset Hymy-vuodosta

Rautakirja on kiistänyt vuotaneensa aikakauslehti Hymyn sisällön Helsingin Sanomille. Hymyn päätoimittaja Esko Tulusto on epäillyt tietovuotoa, koska jo Helsingin Sanomien tiistain numerossa oli sanatarkkoja lainauksia ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok.) tekstiviesteistä, vaikka Hymy tuli myyntiin vasta saman päivän aamuna.

- Tampereen kirjapaino ei ole voinut vuotaa tietoja. Tässä ei ole muita vaihtoehtoja kuin Rautakirja, Tulusto sanoi Taloussanomissa eilen.

Helsingin Sanomat kiisti syytökset jo samassa Taloussanomissa. Rautakirja puolestaan lähetti aamupäivällä tiedotteen, jossa se vakuutti, että se ei ole vuotanut sisältöä medialle.

Rautakirjan toimialajohtajan Raimo Kurrin mukaan koko lähettämön henkilöstölle erityisesti tiedotettiin Hymyn sisällön turvallisuuteen liittyvät näkökulmat, eikä mitään poikkeavaa havaittu lehden paketoinnin tai lähettämisen aikana. Hymy-lehti tuli Rautakirjan Vantaan-varastolle maanantaina aamuviideltä, ja kuljetukset terminaaleihin ja Postiin lähtivät kello 11.30:n ja 18:n välillä. Lehtien kuljetusta on määrännyt Kurrin mukaan yleinen tiekuljetussopimuslaki, jonka mukaan lähetysten sisältöön ei saa koskea.

Rautakirja, Helsingin Sanomat ja Taloussanomat kuuluvat SanomaWSOY-konserniin.

"Saimme Hymy-lehden muista lähteistä"

Helsingin Sanomat siteerasi Hymy-lehden julkaisemia Ilkka Kanervan tekstiviestejä eilen. HS:n toimitus oli tutustunut Hymyn sisältöön jo maanantai-iltana. Lehti tuli myyntiin vasta eilen aamulla. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat verkossaan.

- Yritimme toki sekä kirjapainon että Rautakirjan kautta saada käsiimme lehteä mahdollisimman varhain. Kummastakin vastattiin kieltävästi, ja siihen meidän oli tyytyminen. Mihinkään luvattomaan emme ryhtyneet lehden hankkimiseksi, korostaa Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Antero Mukka.

- Levitysketju oli jo aika pitkällä maanantai-iltana. Kummallista olisi ollut, jos tietoa sisällöstä ei olisi siihen mennessä kulkeutunut millekään viestimelle. Aika moni väline yritti sitä saalistaa, Mukka muistuttaa.

Tietoja Hymy-lehden julkaisemista viesteistä tuli Helsingin Sanomien ohella julki myös eilisessä Iltalehdessä.

Helsingin Sanomat sai Mukan mukaan Hymy-lehden käsiinsä "muista lähteistä". "Luimme lehden ja päädyimme harkinnassa siihen, että siinä oli myös meidän lukijoidemme kannalta relevanttia tietoa. Katsoimme, että lukijoiden oli tärkeätä päästä muodostamaan oma käsityksensä viestien luonteesta", Mukka toteaa.

Helsingin Sanomat julkaisi eilen lehdessään uutisen, jossa oli muutamia otteita ja luonnehdintoja Hymyn tekstiviesteistä. Kaikkien Hymyssä julkaistujen Kanervan kirjoittamiksi väitettyjen viestien julkaisemista sellaisenaan ei edes harkittu.

Lue:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme