Mainos
Mainos

Rautasyanidia puistossa Helsingin Herttoniemessä

Entisen hiekkakuopan alueelta on löydetty rautasyanidia Helsingin Herttoniemessä, kertoo Helsingin ympäristökeskus. Alue on löydöksen jälkeen aidattu ja peitetty. Myös alueella oleskelu on kielletty.

Rautasyanidi on täyttömaakerroksissa, jotka on peitetty nurmikon kasvukerroksella. Rautasyanidista ei siis aiheudu välitöntä vaaraa lähiympäristössä liikkuville tai oleskeleville. Aidatun alueen ulkopuolella voi liikkua normaalisti ja esimerkiksi lähistöllä oleva leikkipuisto Herttoniemi voi jatkaa toimintaansa.

Maaperänäytteistä tutkittiin myös raskasmetallipitoisuudet. Niiden pitoisuus jäi ohjearvojen alapuolelle.

Turkoosinväristä maata löytyi puiston nurmikon kunnostuksen yhteydessä, jolloin rakennusvirasto otti yhteyttä viranomaisiin ja kaivutyöt keskeytettiin. Aluetta hallinnoiva rakennusvirasto on käynnistänyt puiston maaperätutkimukset, jotka tehdään viikkojen 50 ja 51 aikana.

Rautasyanidi on niukkaliukoinen yhdiste eikä siitä ole vapautunut syaanivetyä.

Vasta erittäin happamissa oloissa rautasyanidi liukenee veteen, jolloin saattaa syntyä myrkyllistä syaanivetyä.

Alueella on sijainnut hiekkakuoppa 1930-luvulla, joka on täytetty luultavimmin 1950-luvulla. Osa puistosta on rakennettu entisen hiekkakuopan päälle. Lähimmät kerrostalot ovat 40 - 50 metrin etäisyydellä. Helsingin ympäristökeskus ja rakennusvirasto tiedottavat heti, kun uusia tutkimustuloksia saadaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme