Mainos
Mainos

Rautateiden tavaraliikenne avautui kilpailulle

Rautatievirastoon on jo tullut kyselyitä tavaraliikenteen harjoittamisesta. Kilpailun avaaminen ei koske Suomen ja Venäjän välistä liikennettä.

Rautateiden tavaraliikenne on avautunut kilpailulle vuoden vaihtuessa. Ensimmäiset VR:n kilpailijat ilmaantuvat raiteille aikaisintaan elokuussa.

Rautatieviraston ylijohtaja Kari Alppivuori arvioi, että uudet toimijat ovat todennäköisimmin pieniä rautatieyhtiöitä. Ne voisivat harjoittaa syöttöliikennettä satamista ja tehtaista runkoratojen varteen.

Alppivuoren mukaan virastoon on saapunut odotetusti kyselyitä tavaraliikenteen harjoittamisesta.

- Yritykset laskevat nyt, kannattaako toiminta, sillä kilpailun avautuminen ei lisää kuljetettavan tavaran määrää, Alppivuori sanoo.

Hän pitää mahdollisena, että jossain vaiheessa myös ulkomaisia yrittäjiä pyrkii mukaan Suomen rautateiden tavaraliikenteeseen.

Ennen kuin täysin uusi yrittäjä raiteille pääsee, sen pitää saada lupa kolmesta eri paikasta. Rautatievirastosta pitää hakea turvallisuustodistus, sen jälkeen saada toimilupa liikenne- ja viestintäministeriöstä ja lopuksi Ratahallintokeskuksesta kapasiteettia ja käyttösopimus rataan.

Kilpailun avaaminen ei koske Suomen ja Venäjän välistä rautatieliikennettä, ja matkustajaliikenne jää edelleen VR:n hoidettavaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot