Mainos
Mainos

Rautatieasemien suojelusta sopu

Valtakunnallisesti merkittävien rautatieasema-alueiden suojelusta on saatu aikaan laaja sopimus. Museoviraston tekemän esityksen pohjalta suojellaan 870 rakennusta yhteensä 115 asema-alueella ympäri Suomea.

Sopimuksen tavoitteena on säilyttää esimerkkejä tärkeimmistä rautateiden rakennus- ja ympäristötyypeistä - ja erityisesti 1940-lukua edeltävältä ajalta.

Suojeltavista asema-alueista kymmenet ovat VR:n jatkuvassa käytössä. Ympäristöministeri Pekka Haaviston mukaan aktiivikäyttö takaakin yleensä parhaat edellytykset rakennusten säilymiselle. Haavisto huomauttaa myös rakennusten uusiokäytön tuottaneen onnistuneita ratkaisuja, kuten Pasilan vanha asema järjestö- ja kokouskäytössä.

Suojeluhankkeen alkuunpanijan, museoviraston lisäksi suojelusopimuksen ovat allekirjoittaneet ympäristöministeriö, ratahallintokeskus, VR-Yhtymä Oy ja Valtion kiinteistölaitos.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme