Mainos
Mainos

Rautatieliikenne Suomessa yhtä turvallista kuin muualla Euroopassa

Ratahallintokeskuksen teettämän turvallisuus- ja riskikartoituksen mukaan suomalainen rautatieliikenne on samalla turvallisuustasolla kuin muualla Euroopassa ja muissa Pohjoismaissa.

Ennakkotiedot ovat peräisin ratahallintokeskuksen VTT:ltä tilaamasta pohjoismaiden ensimmäisestä koko rautatieliikennettä koskevasta turvallisuus- ja riskikartoituksesta, josta on määrä tulla tärkeä työkalu turvallisuuden parantamisessa. Selvityksen teko aloitettiin toukokuussa, ja sen ensimmäinen osa valmistuu raporttiasteelle tämän vuoden loppuun mennessä, arvioi turvallisuusyksikön johtaja Yrjö Poutiainen ratahallintokeskuksesta.

Poutiainen toteaa, että onnettomuuksien suhteen kuluva vuosi on ollut rautateillä poikkeuksellinen. Hän huomauttaa samalla, että tapahtumat tulee suhteuttaa suoritteisiin. Jokelan onnettomuus oli hänen mukaansa poikkeavan suuri ja Riihimäen säiliövaunuturma materiaalivahingoiltaan poikkeava.

-Jokelan onnettomuuden kaltaisia ei ole ollut Suomessa kymmeniin vuosiin. Ja esimerkiksi Ruotsissa tapahtui vastaavankokoisia onnettomuuksia 1980-luvulla pari kappaletta, toteaa Poutiainen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme