Mainos
Mainos

Rautatievirasto Helsinkiin

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovisen mukaan raha ratkaisi sijoituspaikaksi pääkaupunkiseudun.

Uuden rautatieviraston aloittaa toimintansa syyskuussa 2006 Helsingissä. Hallitus on hyväksynyt asiaa koskevien lakien sisällön ja esitys on annettu eduskunnalle. Viraston perustamisen taustalla ovat EU:n määräykset.

Virastoon siirtyy osa Ratahallintokeskuksen tehtävistä. Rautatievirasto vastaa rautatieliikenteen turvallisuudesta ja hallinnoinnista. Ratahallintokeskus on jatkossa ennen kaikkea valtion rataverkon haltija. Rautatievirastolle siirretään Ratahallintokeskuksesta myös liikenneturvallisuustehtävissä toimivien henkilöiden kelpoisuuteen ja rautatiealan koulutukseen liittyvät asiat sekä matkalippujen tarkastus.

"Määrärahat eivät olisi riittäneet muuhun sijoituspaikkaan"

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovisen mukaan Helsinkiin päädyttiin taloudellisten syiden takia. Ehdotus Rautatieviraston perustamisesta sisältyy vuoden 2006 talousarvioesitykseen. Virastolle esityksessä osoitettu toimintamenomääräraha ei olisi riittänyt viraston sijoittamiseen pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Muita potentiaalisia sijoituspaikkoja olivat Hämeenlinna, Riihimäki, Lahti, Kouvola, Iisalmi ja Toijala.

Rautatieviraston toimintamenoiksi arvioidaan 4 miljoonaa euroa vuodessa. Henkilöstön määräksi tulee noin 35. Lisäksi virastossa työskentelee 35 matkalippujen tarkastusta hoitavaa virkamiestä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 07.10.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme