Mainos
Mainos

Rautatieviraston sijainti hallituksen käsiteltäväksi?

Liikenne- ja viestintäministerin mukaan kiistanalainen kysymys uuden viraston sijainnista voisi olla järkevää viedä hallitukseen.

Uuden rautatieviraston sijaintipaikka jouduttaneen viemään koko hallituksen päätettäväksi. Sijainnista antoi tänään lausuntonsa viiden ministerin työryhmä. Lausunto oli eripurainen: Osa ministereistä ei nimittäin hyväksy, että uuden viraston pääkonttori vietäsiin Kouvolaan, kun oikea paikka olisi Helsinki.

Rautatieturvallisuuden ylläpito ja kehittäminen siirtyvät uudelle rautatievirastolle, jollainen on EUn määräysten mukaan pakko olla joka maassa. Virasto tulee olemaan irti liikenteenharjoittajista kuten VR:stä ja myös radanpitäjästä eli Ratahallintokeskuksesta. Virasto on niiden eräänlainen valvoja. Se hoitaa myös matkalippujen tarkastustehtävät.

Rautatieviraston valmistelussa on viimeksi tänään päädytty Kouvolan kannalle niin, että lipuntarkastusasiat ovat Riihimäellä. Sijainnista on kuitenkin kiistaa.

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtasen mukaan saattaisi olla järkevää viedä asia hallitukseen.

- Tässä tapauksessa tämä lausunto pohjautui siihen, että Kouvola ja maakunnat osallistuvat kustannuksiin, jonka jälkeen tämä virasto siirtyisi sitten normaalisti kehysmenettelyn piiriin. Minun lähtökohtani on tietysti se, että kun lähdetään aivan uuteen menettelyyn, niin oikeusperusta pitää selvittää perusteellisemmin. Tämähän on hyvin pitkälti pääministerin käsissä oleva asia, toteaa Luhtanen.

Myös keskustapuolueessa uumoillaan, että asiasta vielä hallituksessa puhutaan.

- Se on hyvin paljon mahdollista, mutta tietysti sen esittelevä ministeri ja pääministeri sitten viime kädessä keskustelevat ja päättävät asian, sanoo kuntaministeri Hannes Manninen.

Demarien ja kokoomuksen mielestä kansainvälisten yhteyksien hoito vaatii viraston sijaintia Helsingissä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 26.05.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme