Mainos
Mainos

Rautavaaran perhetragedia: Viranomaiset selvittävät perheen tilanteen

Itä-Suomen aluehallintovirasto ryhtyi tänään selvittämään Rautavaaran tragediassa olleen perheen lastensuojeluilmoituksen tilaa.

Nurmeksen poliisi teki syyskuun alussa perheestä lastensuojeluilmoituksen, kun perheen isä kutsui poliisit kotiinsa, jotta hän pääsee lähtemään töihin. Perheessä oli voimakasta sanankäyttöä.

– Tämän tyyppinen lastensuojeluilmoitus ei vielä paljasta perheen todellista tilannetta, vaan aina tulee selvittää taustatiedot ja muut viranomaisyhteydet, toteaa peruspalvelut yksikönpäällikkö Kirsi Kaikko Itä-Suomen aluehallintovirastosta.

– Nyt ensimmäiseksi pyydämme Nurmeksen kunnasta mahdollisimman nopeasti kirjallista selvitystä siitä, miten ilmoitusta on käsitelty ja miten toimenpiteitä on perusteltu. Tulemme hankkimaan kaikki viranomaismateriaalit esimerkiksi neuvolasta, jos sinne on oltu enemmän yhteydessä.

– Meillä ei valitettavasti ole aukotonta systeemiä,  joka hälyttäisi välittömästä vaarasta perheessä. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun joudumme selvittämään jälkikäteen tämänkaltaista tilannetta, toteaa Kaikko.

Eilen Nurmeksen sosiaalitoimesta kerrottiin MTV Uutisille, että heillä ei ole virallista tietoa, siitä mistä perheestä on kyse.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme