Mainos
Mainos

Rautavaaran tragedia: Poliisin kuulustelut loppusuoralla - näin silminnäkijät kertoivat

Itä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Heikki Mansikka-ahon mukaan silminnäkijät linja-autossa eivät aavistaneet tulevaa.

– Meillä on kuulematta vielä kaksi bussissa ollutta,  jotka loukkaantuivat. He ovat olleet jo tämän viikon kotihoidossa, mutta eivät ole pystyneet tulemaan kuultaviksi.

Mansikka-ahon mukaan yksikään bussissa ollut silminnäkijä ei voinut kuvitella, että lapset olisivat vaarassa.

– Kaikkien kertomukset ovat samankaltaisia, mutta osa on nähnyt ja kuullut vain osan riippuen, missä päin linja-autoa ovat istuneet.  Suurin osa oli opiskelijoita.

Poliisilla on vielä selvittämättä viimeisen riidan tarkka kesto ja kuinka monta minuuttia sen jälkeen kului, kun farmariauto törmäsi bussiin.  

Poliisin mukaan viimeisen riidan tallenteessa ei esitetä mitään uhkauksia kummankaan osapuolen taholta.

– Voin sanoa yleisellä tasolla, että riita koski lastenhoitoa. Äiti koki, että isä ei osallistu tarpeeksi lastenhoitoon. Bussissa ei huudettu vaan käytettiin kovaa ääntä, kertoo rikoskomisario Heikki Mansikka-aho.

– Keskustelu kestää muutaman minuutin ja päättyy siihen, kun bussikuski pyytää naista poistumaan, jotta linja-auto voi jatkaa matkaa.

Poliisilla on hallussaan matkustajan tekemä matkapuhelinäänite riidasta, mutta tallenteessa ei ole tapahtunutta täydellisenä alusta loppuun. Riidan on arvioitu kestäneen muutamia minuutteja.

Seuraavaksi kuulustellaan lähipiiriä

Mansikka-ahon mukaan tällä ja ensi viikolla poliisi on yhteydessä perheen kanssa tekemisissä olleisiin ihmisiin.

– Lähipiiriin kuuluvat ovat pitkälti sukulaisia ja viranomaisia. Uusia kuultavia on tullut esille kuulusteluissa. Emme ole esimerkiksi olleet vielä yhteydessä neuvolaan. 

– Tähän mennessä kuulusteluissa ei ole tullut ilmi mitään sellaista, että perheen äiti olisi ollut psyykkisessä hoidossa.

Rautavaaran tragedian esitutkinta ei etene syyttäjälle asti, koska epäilty on kuollut. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme