Mainos
Mainos

Ravi: Italia selviytyy jos taloustalkoisiin aletaan nyt heti

Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Pekka Ravi uskoo Italian selviytyvän talousongelmistaan. MTV3:n Huomenta Suomessa puhuneen Ravin mukaan pelastuminen vaatii kuitenkin välittömiä toimenpiteitä.

– Jos siellä saadaan aikaan uskottavat ja läpinäkyvät taloudelliset uudistukset ja ryhdistäytyminen, niin on kaikki syy uskoa, että Italia tulee selviytymään. Se vaatii kuitenkin rohkeutta tarttua ongelmiin, ja maan täytyy myöskin pitäytyä niissä uudistuksissa, joita pannaan liikkeelle.

Italian valtionvelka on noin 2100 miljardia ja maalle on pian lankeamassa iso maksuerä, 150 miljardin euron lyhennykset.

Ravi painottaa, että Italian kohdalla myös ulkoinen kontrolli tulee olemaan hyvin voimakasta.

– Kansainvälisellä valuuttarahastolla on parhaat edellytykset tarkastella taloutta ja vaatia myös toimenpiteitä tarvittaessa.

Ravi muistuttaa, että nimenomaan Suomi on ollut hyvin aktiivinen heti Kreikan kriisin alettua tuomaan mukaan Kansainvälistä valuuttarahastoa ja se on hänen mielestään ollut hyvin onnistunut toimenpide.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme