Mainos
Mainos

Ravinto voi houkutella karhuja pihapiiriin

Talviuniltaan heränneet nälkäiset karhut saattavat kulkeutua pihapiiriin ravinnon perässä, muistuttaa Metsästäjäin keskusjärjestö.

Erityisesti nuoret yksinään liikkuvat karhut käyttäytyvät rohkeasti etsiessään helposti saatavilla olevaa ravintoa. Kesän lähestyessä myös kiima-aika ja parittelukumppanin etsiminen vaikuttavat aikuisten karhujen käyttäytymiseen.

Omakotitalojen ja kesämökkien pihoissa ei pitäisi säilyttää mitään sellaista, mikä saattaa houkutella karhuja. Tällaisia ovat esimerkiksi pihaan jääneet linnunruuat.

Karhujen vierailut asutuksen tuntumassa ovat lisääntyneet viime vuosina karhukannan levittäytyessä koko maahan. Tyypillisesti karhu on kuitenkin huomaamaton kulkija, josta ei yleensä ole vaaraa ihmiselle.

Karhujen mahdolliset visiitit pihoihin ajoittuvat pääasiassa kevääseen ja alkukesään. Loppukesästä karhujen kiima-aika on ohitse, ja metsästä löytyy karhuille luontaista ravintoa riittävästi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme