Mainos
Mainos

Ravintola-ala: Pääosa lihasta kotimaista

Ravintola-alan tekemän selvityksen mukaan valtaosa suomalaisravintoloissa myytävästä lihasta on kotimaista.

Suomen hotelli- ja ravintolaliiton (SHR) mukaan etnisissä ravintoloissa on käytetty "jonkin verran" saksalaista suikalelihaa. Myös hampurilaisen välissä olevissa jauhelihapihveissä voi olla osittain saksalaista lihaa, sanoo SHR:n toimitusjohtaja Juha Rydman. Muuten liha on kotimaista alkuperää.

Liiton mukaan ravintoloissa ei käytetä halpaa palalihaa, jollaista EU:n alueelta tuotava naudanliha valtaosin on. Suomalaisravintoloiden ruuissa käytetään liiton mukaan lähes yksinomaan kotimaista lihaa, mutta pihviliha on usein peräisin Etelä-Amerikasta.

Pihvilihan tuontiyhtiön STC-Meatin toimitusjohtaja sanoo, että Etelä-Amerikassa ei esiinny hullun lehmän tautia.

Eläinrehusta pikalaki Saksassa

Parlamentin alahuone on hyväksynyt Saksassa lain, joka kieltää eläinten jäännösten käyttämisen eläimille

annettavassa rehussa.

Ylähuone käsittelee lain tänään ja se tulee voimaan huomenna. Kyseessä on yksi kaikkien aikojen nopeimpia lainsäädäntöprosesseja maassa.

Euroopan unionin maatalousministerit päättävät unionin laajuisista toimista hullun lehmän taudin torjumiseksi maanantaina. Käsittelyssä on muun muassa naudanlihan osittainen myynti- ja käyttökielto.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme