Mainos
Mainos

Ravintolakielto auttanut monia irti tupakasta

MTV:n nettikyselyn mukaan tupakoinnin kieltäminen ravintoloissa on auttanut monia vähentämään tupakointia tai jopa lopettamaan sen kokonaan.

- No missä polttaa, kun se on joka paikassa niin vaikeaa. Olen lopettanut tupakoinnin, eikä se ole nyt niin vaikeaa ollut. Helpottaa kun ei tarvitse stressata ainaista tupakointipaikkaa etsiskellen., kertoo eräs vastaaja.

- Nauttiessaan antimia savuttomassa ravintolassa, voi henkilö huomata pärjäävänsä myös ilman savukkeita. Itse huomasin lisäksi, että en kohta nauttinut edes alkoholia, kirjoittaa toinen perusteluissaan.

Kyselyssä pieni, 52 prosentin enemmistö ei kuitenkaan katso ravintolakiellon vähentäneen tupakointia.

- Se, saako julkisilla paikoilla polttaa vai ei, ei varmasti vaikuta tupakoinnin ja tupakoimattomuuden määrään. Polttavat sitten ulkona, kotona vai missä lieneekään, arvioi eräs vastaaja.

Moni vastaaja uskoo kiellon vähentäneen tupakoinnin sijaan ravintoloissa käyntiä.

- Ainakaan minun tupakointiin ei kielto ole vaikuttanut, mutta ravintoloissa käynnit ovat vähentyneet rajusti. Mieluummin juon olueni siellä, missä saa myös tupakoida, esim. kotona, kirjoittaa eräs vastaaja.

MTV:n nettikysymykseen tuli kaikkiaan 2 000 vastausta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot