Mainos
Mainos

Ravintolamelulle uudet rajat

EU:n meludirektiivi saattaa tuoda tarjoilijoille kuulosuojaimet jo ensi vuoden alussa.

Ravintolamelua ryhdytään rajoittamaan ensi helmikuun alusta lähtien, jolloin EU:n meludirektiivi astuu voimaan.

Sosiaali- ja terveysministeriössä laaditaan parhaillaan ohjeita melutason laskuun. Yksi vaihtoehto on yökerhojen ja discojen työntekijöille hankittavat kuulosuojaimet. Toinen konkreettinen desibelien alentamisehdotus on orkesterin ja tanssijoiden sijoittaminen pleksiseinän taakse, mikä ei kuitenkaan innosta asiakkaita.

Meludirektiivin tarkoituksena on ensisijaisesti suojella ravintolatyöntekijöiden korvia. Nykyinen 85 desibelin raja laskee jo ensi vuoden alussa 80 desibeliin. Tosin monissa yökerhoissa on jo nyt suunnattu musiikki etupäässä tanssilattialle. Melu on ravintoloissa kuitenkin tuttu työhaitta.

- Esimerkiksi kun musiikki lopetetaan valomerkin aikaan, niin pelkästään asiakkaiden puhetaso ylittää sen 70 desibeliä, kertoo kokkolalaisen Calle´s Night Clubin ravintolapäällikkö Kari Pallaspuro.

Periaatteessa kukin ravintola saa ratkaista desibeliongelmansa miten tahtoo, mutta melutason on jäätävä alle 80 desibelin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme