Mainos
Mainos

Ravintolat noudattavat tupakkalakia puutteellisesti

Ylitarkastaja Jaakko Kuustonen kertoo MTV3:n uutisille, että kaikki ravintolat eivät ole muuttaaneet tilojaan tupakkalain mukaisiksi.

Tupakkalakia noudatetaan puutteellisesti ravintoloissa. Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen valvonnassa selvisi, että kaikki ravintolat eivät ole muuttaneet tilojaan tupakkalain mukaisiksi.

Ilmastoinnista huolimatta tupakansavu kulkeutuu usein myös savuttomille alueille, kertoo ylitarkastaja Jaakko Kuustonen.

- Jonkin verran levisi savua ja hajua. Sitten oli jopa lähtökohtaisesti ongelmia siinä, että näitä alueita ei ollut järjestetty sinne ravitsemisliikkeisiin. Se on huolestuttavaa siihen katsoen, että kuitenkin jo vuonna 2003 määräaika meni umpeen. Joka kerta ei puututtu tupakointirikkomuksiin: tarkastuspaikoilla havaittiin, että näillä savuttomilla alueilla myös tupakoitiin.

Valvonnassa havaittiin myös, että tupakkakiellosta kertovat opasteet eivät olleet riittävän selkeitä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen mielestä kuntien viranomaisten pitäisi puuttua nykyistä tehokkaammin tupakkalain noudattamiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme