Mainos
Mainos

Ravintolisäjätti Herbalife torjuu yhteyden maksatauteihin

Herbalifen mukaan tapausselostukset eivät anna todistettavaa näyttöä syy-yhteydestä Herbalife-tuotteiden ja epänormaalin maksan toiminnan välillä.

Ravintolisistään tutun Herbalifen edustajat ovat Suomessa vakuuttamassa, ettei heidän tuotteillaan voi olla yhteyttä maksasairauksiin.

Kalifornialainen lääketieteen professori ja Herbalifen asiantuntija on lentänyt Suomeen asti puolustamaan yhtiön tuotteiden kunniaa. Niillä on Suomessakin miljoonien eurojen markkinat.

Matkan syy on se, että lokakuussa Journal of Hepatologyssä julkaistiin kaksi artikkelia. Niissä tutkijat näyttivät löytäneen yhteyden parinkymmenen maksasairaustapaukseen ja Herbalifen tuotteiden käytön välillä Israelissa ja Sveitsissä.

- Kyse on tieteellisestä artikkelista, joka ei kykene osoittamaan yhteyttä.Ei voida osoittaa yhtä ainesosaa, kaikille yhteistä ainetta. Näihin maksatauteihin on muitakin syitä, eikä syytä usein tiedetä, Herbalifen johtava asiantuntija lääketieteen tohtori, professori David Heber väittää.

Suomalainen johtava asiantuntija puolestaan kommentoi artikkeleja pari viikkoa sitten, eikä näe edelleenkään syytä muuttaa käsitystään siitä, että tutkijat pystyivät osoittamaan yhteyden.

- Nämä tutkijat on käyttäneet maailman terveysjärjestön luokituksia siitä, mikä on syy-yhteys ja viidessä tapauksessa syy-yhteys on varma, professori Krister Höckerstedt HYKS:istä kertoo.

Herbalife kertoo, että heidän omat tutkimuksensa kumoavat maksatutkijoiden väitteet, mutta tuloksia ei ole vielä asiantuntijoille esitetty.

- Herbalifen johtava asiantuntija Aiomme varmasti julkaista vastauksemme myös tieteellisessä julkaisussa, Heber painottaa.

Suomessa ei ole tutkittu tai raportoitu Herbalifen ravintolisien yhteyttä maksaongelmiin. Elintarviketurvallisuusvirasto on kuitenkin pyytänyt lisäselvityksiä tuotteista.

(MTV3)

Lisää aiheesta Eviran sivuilta

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot