Mainos
Mainos

Ravintoloiden taloudenpidossa laiminlyöntejä

Lievimmistä laiminlyönneistä yritykset ja omistajat ovat selvinneet jälkiveroilla, mutta osassa ravintoloita epäillään tapahtuneen myös törkeitä vero- ja kirjanpitorikoksia.

Verottaja ja muut viranomaiset ovat tutkineet kaksi vuotta tehostetusti ravintoloiden taloudenpitoa. Verotarkastus on tehty tähän mennessä runsaaseen 600:aan ravintolaan. Kolmessa ravintolassa neljästä on löydetty taloudellisia laiminlyöntejä, vain neljännes on selvinnyt puhtain paperein.

Harmaata taloutta on paljastunut tähän asti 48 miljoonan euron edestä. Puuttuvia myyntituloja on tullut esiin 30 miljoonan euron edestä, peiteltyjä osingon kaltaisia etuuksia 12 miljoonaa euroa ja pimeitä palkkoja 6 miljoonaa euroa. Veromenetykset ovat olleet runsaat 20 miljoonaa euroa.

Lievimmistä laiminlyönneistä yritykset ja omistajat ovat selvinneet jälkiveroilla, mutta yli 50 ravintolassa epäillään tapahtuneen törkeitä vero- ja kirjanpitorikoksia.

Verottaja pitää tuloksia odotusten mukaisena. Työn alla ja tulossa on vielä runsaat 300 tarkastusta.

Viranomaiset ovat olleet tyytyväisiä yhteistyöhön: tieto on vaihtunut ja epäkohtiin on päästy puuttumaan nopeasti. Pimeän myynnin uskotaan näyttävän valvonnan myötä vähenevän ja veromaksuhalukkuuden lisääntyvän.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 06.04.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme